Olijfolie Basilicum - PuurOlijf
Bijzonderheden: Olijfolie verkregen door koude persing, de olijfolie wordt opgeslagen en in de zomer wordt speciaal voor PuurOlijf verse biologische basilicum toegevoegd. Na enige tijd wordt de basilicum er weer uitgehaald. Zonder toegevoegde aroma’s. De Lees meer
Olio Extra Vergine di Oliva ‘Basilico’
Bijzonderheden: Olijfolie verkregen door koude persing, de olijfolie wordt opgeslagen en in de zomer wordt speciaal voor PuurOlijf verse biologische basilicum toegevoegd. Na enige tijd wordt de basilicum er weer uitgehaald. Zonder toegevoegde aroma’s. De meeste oliën met een “smaakje” bevatten natuurlijke aroma’s. Deze olie is: puur en krachtig.
Olijfsoorten: Moraiolo, Frantoiano en Leccino.
Kleur: Smaragd groen.
Karakter: Intens fruitig, pittig in een mooie balans.
Streek: Umbrië
Achtergrondinformatie: Zuurgraad <0,2, hand geplukt, binnen 8 uur geperst, 100% Italiaans, 100 % biologisch, onversneden.
Te gebruiken bij o.a. mozzarella, pasta soep, salades, groenten. Zo heb je altijd basilicum bij de hand.
Heerlijk in combinatie met PuurOlijf Witte Balsamico, Balsamico S8/15.
Verkrijgbaar: 100ml. & 250ml. Indien een van deze hoeveelheden is gewenst, laat het ons weten. Wij hebben standaard de olijfolie van 250ml. voorradig, de andere op bestelling.