In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheer Lees meer
In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheerd, er wordt geen gewasbescherming of kunstmest gebruikt.
In de wintermaanden verblijven de koeien in onze potstal. Hier ligt de hele kudde gezamenlijk in een ingestrooide stal met stro en heeft ieder dier ongeveer 7m2. ter beschikking. Tijdens deze wintermaanden voeren wij de Limousin Runderen hooi vanuit de natuurgebieden en krachtvoer bestaande uit snijmais, luzerne, voederbieten en tarwe dat we zelf pletten. Alles van ons eigen landbouwbedrijf!
Met deze bedrijfsvoering creëren wij een verantwoord en (h)eerlijk stukje rundvlees van onze vrouwelijke runderen. Wij kiezen voor het vrouwelijke geslacht omdat dit vlees heerlijk mals is!
Short - Rib
De Short - Rib is het buikspek van het rund. De Short - Ribs is incl. de ribben, vergelijkbaar met sparerib. Het is een top stuk vlees, waar je creatief mee kunt zijn in de keuken. Kies de juiste bereiding en het is een heerlijk mals en sappig stuk vlees. De Short - Ribs is zeer geliefd bij de fanatieke barbecueërs.
De Short - Rib van onze boerderij is glutenvrij.
Op bestelling ook verkrijgbaar in 2kg. stuk.
Hoe maak je Short - Rib op z’n lekkerst?
Laat de Short - Rib ontdooien in de koeling. Wanneer de Short - Rib op kamertempratuur is, dan kan het membraam wat aan de holle kant tegen de ribben aanzit verwijderd worden. Het vlies zit goed vast, snij met een scherp mes er langs en zorg ervoor dat je het vlees niet raakt. Trek het vlies van het vlees, op de botten mag het vlies blijven zitten. Kies vervolgens de marinade en begin met bereiden!
Geniet vervolgens van een (h)eerlijk stukje Limburgs Limousin vlees.
Levering, verzending & ophalen
Bij bestelling vanaf €100,- wordt uw vlees gratis thuis bezorgd in Zuid-Limburg. Ons rundvlees is diepgevroren en vacuüm verpakt. Hierdoor kan bij levering het vlees direct in de vriezer. Op donderdag worden bestellingen in Zuid-Limburg uitgeleverd, indien anders gewenst kan dit in overleg. Mocht je niet in de omgeving wonen, neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.
Ophalen is mogelijk op onze beide locaties binnen de openingstijden.