In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheer Lees meer
In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheerd, er wordt geen gewasbescherming of kunstmest gebruikt.
In de wintermaanden verblijven de koeien in onze potstal. Hier ligt de hele kudde gezamenlijk in een ingestrooide stal met stro en heeft ieder dier ongeveer 7m2. ter beschikking. Tijdens deze wintermaanden voeren wij de Limousin Runderen hooi vanuit de natuurgebieden en krachtvoer bestaande uit snijmais, luzerne, voederbieten en tarwe dat we zelf pletten. Alles van ons eigen landbouwbedrijf!
Met deze bedrijfsvoering creëren wij een verantwoord en (h)eerlijk stukje rundvlees van onze vrouwelijke runderen. Wij kiezen voor het vrouwelijke geslacht omdat dit vlees heerlijk mals is!
Schenkel
Lekker een 'ouderwetse' soep maken, dan is een schenkel perfect! Een schenkel bestaat uit vlees en merg. Het vlees is perfect voor soepvlees, het been en het merg zijn de smaakmakers!
De schenkel van onze boerderij is glutenvrij.
Hoe maak je schenkel op z’n lekkerst?
Laat de schenkel ontdooien in de koeling. Breng het langzaam aan de kook, laat de bouillon een uurtje trekken en haal het schuim regelmatig eraf. Voeg de gewenste ingrediënten toe en laat het drie uur op laag vuur trekken. Maak een doek nat en leg deze in een zeef. Schenk de bouillon er langzaam door zodat je een heldere bouillon over houdt. Vervolgens het vlees, de merg en de toegevoegde ingrediënten opnieuw aan de kook brengen.
Geniet vervolgens van een (h)eerlijke soep!
Levering, verzending & ophalen
Bij bestelling vanaf €100,- wordt uw vlees gratis thuis bezorgd in Zuid-Limburg. Ons rundvlees is diepgevroren en vacuüm verpakt. Hierdoor kan bij levering het vlees direct in de vriezer. Op donderdag worden bestellingen in Zuid-Limburg uitgeleverd, indien anders gewenst kan dit in overleg. Mocht je niet in de omgeving wonen, neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.
Ophalen is mogelijk op onze beide locaties binnen de openingstijden.