In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheer Lees meer
In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheerd, er wordt geen gewasbescherming of kunstmest gebruikt.
In de wintermaanden verblijven de koeien in onze potstal. Hier ligt de hele kudde gezamenlijk in een ingestrooide stal met stro en heeft ieder dier ongeveer 7m2. ter beschikking. Tijdens deze wintermaanden voeren wij de Limousin Runderen hooi vanuit de natuurgebieden en krachtvoer bestaande uit snijmais, luzerne, voederbieten en tarwe dat we zelf pletten. Alles van ons eigen landbouwbedrijf!
Met deze bedrijfsvoering creëren wij een verantwoord en (h)eerlijk stukje rundvlees van onze vrouwelijke runderen. Wij kiezen voor het vrouwelijke geslacht omdat dit vlees heerlijk mals is!
Rosbief
Rosbief is afkomstig van het dikke lende-gedeelte van het rund en betreft een mager en sappig stuk vlees. Het leent zich uitstekend om in zijn geheel in de oven te braden. Het is wel essentieel om tijdens de bereiding nauw te letten op het feit dat het vlees van binnen mooi rosé blijft. Dit resulteert namelijk de meest smaakvolle en optimale structuur van het vlees.
De rosbief van onze boerderij is glutenvrij.
Hoe maak je rosbief op z’n lekkerst?
Laat het rosbief ontdooien in de koeling. Haal vervolgens het vlees een halfuur voor bereiding uit de koeling. Begin met het rijkelijk kruiden van de rosbief. Verhit vervolgens roomboter in de pan en braad de rosbief aan tot een mooie bruine korst is gevormd. Laat de rosbief gedurende 12 minuten bakken. Geef na het bakken, het vlees wat tijd om tot rust te komen onder een stuk aluminiumfolie. Haal het vlees na een aantal minuten uit het aluminiumfolie.
Geniet vervolgens van een (h)eerlijk stukje Limburgs Limousin vlees.
Levering, verzending & ophalen
Bij bestelling vanaf € 100 wordt uw vlees gratis thuis bezorgd in Zuid-Limburg. Ons rundvlees is diepgevroren en vacuüm verpakt. Hierdoor kan bij levering het vlees direct in de vriezer worden gelegd. Op donderdag worden bestelling in Zuid-Limburg uitgeleverd, indien anders gewenst kan dit altijd in overleg. Mocht je niet in de omgeving wonen, aarzel niet en neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Ophalen is ook mogelijk op onze beide locaties binnen de openingstijden.