In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheer Lees meer
In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheerd, er wordt geen gewasbescherming of kunstmest gebruikt.
In de wintermaanden verblijven de koeien in onze potstal. Hier ligt de hele kudde gezamenlijk in een ingestrooide stal met stro en heeft ieder dier ongeveer 7m2. ter beschikking. Tijdens deze wintermaanden voeren wij de Limousin Runderen hooi vanuit de natuurgebieden en krachtvoer bestaande uit snijmais, luzerne, voederbieten en tarwe dat we zelf pletten. Alles van ons eigen landbouwbedrijf!
Met deze bedrijfsvoering creëren wij een verantwoord en (h)eerlijk stukje rundvlees van onze vrouwelijke runderen. Wij kiezen voor het vrouwelijke geslacht omdat dit vlees heerlijk mals is!
Riblappen
De riblap is zeer geschikt voor het gebruiken van stoofvlees of pulled beef. De riblap wordt gesneden van de hals en de onderrib. Het vleesdeel heeft een mooi structuur opgebouwd, de langzame bereiding zorgt ervoor dat de structuur van het rundvlees afbreekt, hierdoor blijft de smaak puur!
De riblap van onze boerderij is glutenvrij.
Hoe maak je riblap op z’n lekkerst?
Laat de riblap ontdooien in de koeling. Haal vervolgens het vlees een halfuur voor bereiding uit de koeling. Maak het op smaak met kruiden naar eigen keuze. Verhit vervolgens roomboter in de pan en braad beide kanten goudbruin. Laat het 2 uur sudderen in een scheutje water, regelmatig de riblap draaien.
Geniet vervolgens van een (h)eerlijk stukje Limburgs Limousin vlees.
Levering, verzending & ophalen
Bij bestelling vanaf €100,- wordt uw vlees gratis thuis bezorgd in Zuid-Limburg. Ons rundvlees is diepgevroren en vacuüm verpakt. Hierdoor kan bij levering het vlees direct in de vriezer. Op donderdag worden bestellingen in Zuid-Limburg uitgeleverd, indien anders gewenst kan dit in overleg. Mocht je niet in de omgeving wonen, neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.
Ophalen is mogelijk op onze beide locaties binnen de openingstijden.