In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheer Lees meer
In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheerd, er wordt geen gewasbescherming of kunstmest gebruikt.
In de wintermaanden verblijven de koeien in onze potstal. Hier ligt de hele kudde gezamenlijk in een ingestrooide stal met stro en heeft ieder dier ongeveer 7m2. ter beschikking. Tijdens deze wintermaanden voeren wij de Limousin Runderen hooi vanuit de natuurgebieden en krachtvoer bestaande uit snijmais, luzerne, voederbieten en tarwe dat we zelf pletten. Alles van ons eigen landbouwbedrijf!
Met deze bedrijfsvoering creëren wij een verantwoord en (h)eerlijk stukje rundvlees van onze vrouwelijke runderen. Wij kiezen voor het vrouwelijke geslacht omdat dit vlees heerlijk mals is!
Picanha
De runder picanha, ook bekend als staartstuk, heeft een prominente positie in de wereld van barbecues en geniet van grote populariteit. Dit vlees is afkomstig van de achterkant van het rund, in de nabijheid van de staart. Tijdens het langzaam bereiden smelt het vet weg in het vlees, wat niet alleen resulteert in een intensere smaak, maar ook het vlees heerlijk sappig houdt. Onze picanha is licht gemarineerd, dit zorgt voor een extra smaaksensatie.
De picanha van onze boerderij is glutenvrij.
Hoe maak je picanha op z’n lekkerst?
Laat de picanha ontdooien in de koeling. Haal vervolgens het vlees een halfuur voor bereiding uit de koeling. Aangezien de picanha al gemarineerd is, hoeven er geen extra kruiden bij. Zorg vervolgens dat de roomboter in de pan goed op temperatuur is voordat het stukje vlees wordt toegevoegd. Laat de picanha ongeveer 4 minuten bakken per kant.
Op de BBQ:
Haal de picanha een halfuur voor het BBQ'en uit de koeling. Aangezien de picanha al gemarineerd is, hoeven er geen extra kruiden bij. Voordat de picanha op de BBQ gaat, dep je het vlees droog met keukenpapier. Vervolgens leg je de picanha enkele minuten op de BBQ.
Geniet vervolgens van een (h)eerlijk stukje Limburgs Limousin vlees.
Levering, verzending & ophalen
Bij bestelling vanaf € 100 wordt uw vlees gratis thuis bezorgd in Zuid-Limburg. Ons rundvlees is diepgevroren en vacuüm verpakt. Hierdoor kan bij levering het vlees direct in de vriezer worden gelegd. Op donderdag worden bestelling in Zuid-Limburg uitgeleverd, indien anders gewenst kan dit altijd in overleg. Mocht je niet in de omgeving wonen, aarzel niet en neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Ophalen is ook mogelijk op onze beide locaties binnen de openingstijden.