Ossenhaas/runderhaas 160gr.
In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheer Lees meer
In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheerd, er wordt geen gewasbescherming of kunstmest gebruikt.
In de wintermaanden verblijven de koeien in onze potstal. Hier ligt de hele kudde gezamenlijk in een ingestrooide stal met stro en heeft ieder dier ongeveer 7m2. ter beschikking. Tijdens deze wintermaanden voeren wij de Limousin Runderen hooi vanuit de natuurgebieden en krachtvoer bestaande uit snijmais, luzerne, voederbieten en tarwe dat we zelf pletten. Alles van ons eigen landbouwbedrijf!
Met deze bedrijfsvoering creëren wij een verantwoord en (h)eerlijk stukje rundvlees van onze vrouwelijke runderen. Wij kiezen voor het vrouwelijke geslacht omdat dit vlees heerlijk mals is!
Ossenhaas / runderhaas
De runderhaas, ook wel ossenhaas genoemd, staat bekend als het meest malse stuk vlees van het rund. Deze uitzonderlijke zachtheid is te danken aan het feit dat de runderhaas gedurende het leven van het rund minimaal beweging ondergaat. De runderhaas heeft een zeer fijne draad, is erg mager en super mals.
De ossenhaas / runderhaas van onze boerderij is glutenvrij.
Hoe maak je ossenhaas / runderhaas op z’n lekkerst?
Laat de ossenhaas ontdooien in de koeling. Haal vervolgens het vlees halfuur voor bereiding uit de koeling. Breng de ossenhaas op smaak met peper en zout. Zorg vervolgens dat de roomboter in de pan goed op temperatuur is voordat het stukje vlees wordt toegevoegd. Bak het stukje vlees op eigen wens naar kerntemperatuur:
- Rood: 45-50 graden
- Medium: 55-60 graden
- Doorbakken: +/- 70 graden
Laat de ossenhaas na het bakken ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Geniet vervolgens van een (h)eerlijk stukje Limburgs Limousin vlees!
Levering, verzending & ophalen
Bij bestelling vanaf €100,- wordt uw vlees gratis thuis bezorgd in Zuid-Limburg. Ons rundvlees is diepgevroren en vacuüm verpakt. Hierdoor kan bij levering het vlees direct in de vriezer. Op donderdag worden bestellingen in Zuid-Limburg uitgeleverd, indien anders gewenst kan dit in overleg. Mocht je niet in de omgeving wonen, neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.
Ophalen is mogelijk op onze beide locaties binnen de openingstijden.