Biefstukreepjes 500gr.
In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheer Lees meer
In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheerd, er wordt geen gewasbescherming of kunstmest gebruikt.
In de wintermaanden verblijven de koeien in onze potstal. Hier ligt de hele kudde gezamenlijk in een ingestrooide stal met stro en heeft ieder dier ongeveer 7m2. ter beschikking. Tijdens deze wintermaanden voeren wij de Limousin Runderen hooi vanuit de natuurgebieden en krachtvoer bestaande uit snijmais, luzerne, voederbieten en tarwe dat we zelf pletten. Alles van ons eigen landbouwbedrijf!
Met deze bedrijfsvoering creëren wij een verantwoord en (h)eerlijk stukje rundvlees van onze vrouwelijke runderen. Wij kiezen voor het vrouwelijke geslacht omdat dit vlees heerlijk mals is!
Biefstukreepjes
Reepjes biefstuk worden altijd verkregen door het snijden van het biefstuk. Dit vlees is afkomstig van de bovenbil, het spierstuk en de dikke lende.
Deze specifieke delen van het vlees ervaren relatief weinig beweging, wat resulteert in een verfijnde structuur. Dankzij deze verfijnde structuur is het vlees buitengewoon mals en sappig van nature. Biefstukreepjes zijn Lekker bij pasta, rijst & salades en als hoofdgerecht.
De biefstukreepjes van onze boerderij zijn glutenvrij.
Hoe maak je biefstukreepjes op z’n lekkerst?
Laat de biefstukreepjes ontdooien in de koeling. Haal vervolgens het vlees een halfuur voor bereiding uit de koeling. Dep het vlees vervolgens droog met keukenpapier en breng aan beide kanten zout en peper aan.
Verhit olie of boter in een pan en zorg ervoor dat deze goed heet is. Bak het vlees naar jou voorkeur en haal het daarna uit de pan, laat het enkele minuten rusten in aluminiumfolie. Voor een medium garing wordt een kerntemperatuur van 55 graden aanbevolen.
Geniet vervolgens van een (h)eerlijk stukje Limburgs Limousin vlees.
Levering, verzending & ophalen
Bij bestelling vanaf €100,- wordt uw vlees gratis thuis bezorgd in Zuid-Limburg. Ons rundvlees is diepgevroren en vacuüm verpakt. Hierdoor kan bij levering het vlees direct in de vriezer. Op donderdag worden bestellingen in Zuid-Limburg uitgeleverd, indien anders gewenst kan dit in overleg. Mocht je niet in de omgeving wonen, neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.
Ophalen is mogelijk op onze beide locaties binnen de openingstijden.